Dörrar - Allt du behöver veta om Dörrar


Svängdörrar

Svängdörrar

Svängdörren påminner om en slagdörr med skillnaden att en svängdörr alltid att öppna både inåt och utåt. Svängdörrarna kan också benämnas pendeldörrar och om det är två svängdörrar och gemensamt skapar en dörröppning heter det saloondörrar.Användning av svängdörrar

Låsbara Svängdörrar

Svängdörr

Svängdörrar har båda många fördelar men även nackdelar. Den största fördelen att en svängdörr alltid kan tryckas utifrån personen så egentligen behöver man använda händerna för att öppna dörren utan man kan trycka med foten eller baken. Därför används svängdörrar alltid på restauranger när servitörerna går från köket eller in till disken.

Den stora nackdelen förutom att svängdörren tar en del plats när dörren öppnas är att det är lätt att krocka i en svängdörr om det kommer kypare från båda hållen samtidigt. För att undvika detta har svängdörren ofta glas så att man ska kunna se om det kommer någon från andra sida samtidigt eller så är det två svängdörrar där ena dörren är för passage i ena riktningen och den andra dörren för andra riktningen.