Dörrar - Allt du behöver veta om Dörrar


Skjutdörrar

Skjutdörrar

En skjutdörr är en dörr som förflyttas horisontellt i dörrbladets utbredningsriktning istället dör att roteras kring en punkt, d.v.s. dörren translateras. Skjutdörrens förflyttning brukar underlättas gena att den rullar på hjul som sitter under dörren eller som dörren är upphängd i i dessa överkant.

En skjutdörr eller skjutport går att göra mycket stor och dörren kan antingen ligga lite framför väggen men även placeras inuti väggen istället.Användning av skjutdörrar

Skjutdörr

Skjutdörrar har mänga användningsområden. En skjutdörr kan användas allt från mycket stor öppning på hangarer för flygplan till kompakta dörrlösningar i hissar där teleskopskjutdörrar med två eller tre segment används.

Den vanligaste användningen av skjutdörrar är dock i entré till varuhus och butiker där många personer går in och ut och det är önskvärt med dörrar som inte kan skada besökarna samtidigt som skjutdörren öppnar snabbt En fördel men en skjutdörr är också att skjutdörren kan lätt öppnas efter att en sensor detekterat en person i närheten utan att dörren riskerar öppnas på personer. Sensorn kan också säkerställa att ingen skadas när skjutdörren stängs.